top of page

De Rus & Comen

Aardvork / Koen Boesman

Mobiele opera voor kinderen (8+)

De Russen komen. Ze komen van ver. Ze … Ze … Ze dragen bontmutsen. Toch? En ze drinken … Wodka! En ze eten cornichons, ze drinken borsjt en ze zingen. Dat is zeker. Ze zingen tot ze er bij neervallen. Al de rest? Dat weet ik eigenlijk niet.

 

Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano. De Rus & Comen verhuizen naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizen of vier in oud papier gewikkeld. Russissche klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen. Daar doorheen: een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en het vermoeden van een mysterieuze schat in een kast of onder een matras. En daar overheen: een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen. Gaandeweg worden ook de clichés over het andere en het vreemde Rusland opengebroken: de ander, dat ben ik.

 

Aardvork speelt met De Rus & Comen weer een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud.

Tekst & Regie: Koen Boesman
Spel & Zang: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Toetsen & Spel: Elisabeth De Loore

Decor & Kostuums: Jana Roos & Werner Musenbrock

Coaching: Nathalie Roymans & Peter Spaepen
Boeking: Huis Alma

Met ondersteuning van: Vlaanderen, Stad Gent, De Tax Shelter

maatregel van de Vlaamse Overheid, CREANBO.

SPEELLIJST - 2021

25 januari - 10u / 13u - LEBBEKE

30 januari - 15u - DEINZE - tickets

15 mei - 10u30 / 13u30 - EEKLO

16 mei - 10u30 / 13u45 - EEKLO

17 juni - 11u / 13u30 - ANTWERPEN linkeroever
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DeRus_voorlopigbeeld_dirty.jpg
18_LOGO_GENT_CORPORATE_CYAAN_300DPI.png
139-tax-shelter-logo-website.jpg
niv4_zw_vol-vlaanderen_verbeelding_werkt
bottom of page